0 продукт(а) за 0.00 лв.

Ловна карабина i-Bolt Rifle Black

SKU: (855001)

Цена: 1390.00 лв.

SKU: 855001

Спецификации:

  • Калибър - 270 Win. или 30-06 Sprfld. (855002)
  • Дължина - 1092 mm
  • Цев - 584 mm
  • Тегло - 3,2 kg
  • Вместимост - 4+1
  • Приклад - черна синтетика
  • Материал на цевта - въглеродна стомана

Веднага след появяването й, тази пушка бе обявена за ловна карабина на годината от престижната Национална оръжейна асоциация (NRA) на САЩ. Много почитатели на оръжията ще си зададат въпроса, какво означава името на карабината. Запознатите знаят, че bolt rifle е пушка с болтово действие, но малцина - какво е това "i" отпред. Всъщност това е съкращение на английската дума "innovation", което в превод означава нововъведение.

Какво отличава карабината на "Смит и Уесън" от останалите карабини с болтово действие. На първо място е модифициран болтовия затвор. По принцип заключването на затвора към цевта се осъществява чрез ръкохватка, която при движението си надолу го завърта на 60`, което улеснява зареждането и презареждането, тъй като става по-бързо и по-плавно. Другата новост е три-позиционният механичен предпазител от дясната страна на затвора, зад ръкохватката. Болтовият затвор е изработен монолитно. Рядко срещана е и ръкохватката, която обикновено е или във вид на топка, или крушовидна. При тези модели тя представлява срязана отгоре топка с плоска повърхност, върху която е гравирана емблемата на фирмата.

Другата група новости са свързани с изработката на ложата и приклада от синтетика. В задния край на приклада е изработена специална кухина, с цел намаляване на силата на отката. Полупистолетната му ръкохватка е с нов тип накатена повърхност, осигуряваща още по-добър контакт на ръката при запотяване или влага, отколкото използваните при други модели накатки. Същият вид накатка е използвана и при ложата - от двете страни, там, където се обхваща с ръка. Самата ложа е с нов тип Х-образно оребряване на долната част, което намалява теглото и увеличава здравината й. И последната новост при ложата и приклада са антабките, които се щамповат заедно с тях, а не се поставят допълнително, както е при повечето модели. По принцип прикладът на карабината е ергономичен, с полупистолетна ръкохватка и удебелен гумен задтилък.

Нова е и ударно-спусковата система и по-специално спусъка, който е регулируем по усилие за взвеждане в рамките на 1,4-2,7 kg. Регулирането се осъществява посредсвом малко назъбено колелце, намиращо се в предната горна част на спусковата скоба. Именно затова тя е малко по-дебела от обикновените спускови скоби, тъй като в нея са поместени части от регулиращия спусъка механизъм. С този спусък, всеки ловец би могъл да избере удобната за него сила на натиск за произвеждане на изстрел.

Цевта на карабините е разработка на "Томпсън/Център" (Thompson/Centre) и е от типа спортни цеви с "коронка " в предната част, отличаваща се с висока прецизност на изработката и точност на попаденията.
 

Този продукт може да бъде закупен само в търговските ни обекти!